Hondenbedden met traagschuim zijn ook voor oudere dieren en dieren met beperkte mobiliteit of gewrichtsproblemen ideaal. Dergelijke bedden kunnen honden helpen om goed te slapen, en zo hun gezondheid, mobiliteit en energieniveau ondersteunen … of ze nu klein of groot zijn. Helaas is het meestal niet mogelijk om een hondenbed uit te proberen voordat je het koopt. Daarom hebben we hier enkele van de topfavorieten vergeleken om je te helpen kiezen. Let op het volgende:

Grootte van de hond Als jouw hond een te kleine slaapplaats heeft, zal hij zich ongemakkelijk voelen of slaaphoudingen aannemen die op de lange termijn schadelijk zijn voor zijn gezondheid en welzijn.  De slaapplaats moet zo groot zijn dat de hond zich kan uitstrekken zonder de randen aan te raken, en daarbovenop nog ruimte heeft om te spelen. Zo bepaal je de grootte van de ideale slaapplaats: Meet de lengte van de hond van het puntje van de neus tot de staartwortel (einde van de ruggengraat). Voeg ong. 5-15 cm toe voor een hondenbed, hondengrot of hondensofa en ong. 20-30 cm voor een hondendeken, hondenkussen of hondenmat. Je richt je het beste op de binnenafmetingen, omdat deze het volledige ligoppervlak van jouw hond uitmaken.
Puppy’s Als je een puppy hebt, wil je misschien meteen een grote slaapplaats kopen voor de te verwachten grootte. Je kunt de slaapplaats dan verkleinen door dekens of kussens toe te voegen, zodat de puppy zich geborgen voelt. MAAR puppy’s bijten graag dingen stuk en kunnen andere voorkeuren krijgen… Het kan dus de moeite waard zijn om in de tussentijd in een kleinere slaapplaats te investeren.
Slaaphouding Kijk hoe jouw hond slaapt. Wat is zijn typische slaaphouding? Houd daarbij rekening met het feit dat de hond zich soms ook uitrolt en zich weer neervlijt. Strekt hij al zijn poten? In dat geval kan een rechthoekige mat de beste optie zijn of als hij een nest probeert te maken, moeten er zeker steunrollen aan de zijkanten zitten. Veel dieren doen beide. Wij vergelijken producten die met beide rekening houden.
Leeftijd van de hond Hoe ouder de hond wordt, hoe belangrijker de steun die het bed hem geeft. Het bed mag geen extra druk op de gewrichten uitoefenen. Voor oudere dieren bespreek je dit misschien best ook met de dierenarts. Het is ook belangrijk dat de vulling tegen vocht wordt beschermd.
Materiaal Sommige honden kauwen graag en daar moet je zeker rekening mee houden als je niet om de paar dagen een nieuw bed wilt kopen. Als honden graag op bedden kauwen, moet het bovenmateriaal daar bestand tegen zijn. De vulling is meestal niet wasbaar en moet daarom tegen vocht worden beschermd.
Hygiëne: Als het bed buiten wordt gebruikt, is het verstandig om ervoor te zorgen dat het bed niet in direct contact met de grond staat. Voor gebruik binnenshuis is een bed op de grond echter warmer en gezelliger voor de hond. Om het bed schoon te kunnen houden, moet het een wasbare hoes hebben. Het is erg praktisch als de hoes gewoon met een rits kan worden geopend.

 

1e plaats

Testwinnaar: BEDSURE

bedsurehome.com

Prijs: ongeveer 40 euro (39,99 USD) Deze orthopedische slaapsofa voor honden verdeelt het gewicht gelijkmatig over het ligoppervlak. Het onderliggende traagschuim met eierdoosprofiel bevordert de luchtcirculatie, verlicht drukpunten en past zich perfect aan het lijf van de hond aan. De mat wordt aan drie zijden omgeven door steunrollen. Ondanks deze royale steunrollen heeft de hond nog steeds een verrassend grote slaapplaats. De bovenhoes is afneembaar met een rits en wasbaar. De onderkant is slipvast en biedt zo de nodige veiligheid. De schuimvulling is beschermd tegen vocht en garandeert zo een langere gebruiksduur. De onderkant is slipvast. Deze orthopedische slaapsofa is verkrijgbaar in drie maten voor honden tot 45 kg. De grootste sofa is 106 x 80 x 18 cm en biedt de hond een slaapplaats van 80 x 67 cm. De matras en de hoes worden apart geleverd en zijn eenvoudig samen te voegen.

2e plaats

FURHAVEN  

Dit orthopedische hondenbed voor gebruik binnenshuis is vooral ook voor grote honden uitstekend geschikt. Het dikke vulschuim (tot 12,5 cm in de Jumbo Plus-versie) met eierdoosprofiel helpt het gewicht gelijkmatig te verdelen om drukpunten te verzachten. Het hondenbed wordt aan drie zijden afgebakend door zacht en wollig aanvoelende gevulde steunrollen, die voor knusse nesthoekjes en optimale ondersteuning zorgen. Het slaapoppervlak en de steunrollen zijn bedekt met een zacht, glad gewatteerd materiaal dat de slaapplaats nog comfortabeler maakt. De afneembare hoes kan in de wasmachine worden gewassen.

3e plaats

PETFUSION  

Petfusion heeft zich ten doel gesteld om duurzame materialen van hoge kwaliteit te gebruiken. Dat is ook merkbaar bij dit product. De basis, de steunrollen en de hoes bestaan uit materiaal van hoge kwaliteit. De basis is een stevige traagschuimvulling van 6 cm – 15 cm. De steunkussens zijn gemaakt van gerecycled “groen” polyfill en de hoes is gemaakt van een scheurbestendige stof (65% polyester, 35% katoen). De onderkant is slipvast. De hoes is gemakkelijk schoon te maken. Het materiaal is waterafstotend en machinewasbaar (65% polyester, 35% katoen, scheurbestendig). De twee ritsvakkenzijn zeker een pluspunt voor dit bed. Meer bepaald bij de grote versies wordt het daardoor gemakkelijker om de hoes te verwijderen en aan te brengen. De dikte van de matras maakt het bed bijzonder geschikt voor zware honden.